Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων

 

Πώς λειτουργεί


Υπολογισμός απόστασης

Μετακινήστε τους δείκτες στο χάρτη για να υπολογίσετε την απόσταση και το εκτιμώμενο χρόνο με ποδήλατο

Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων PDF Εκτύπωση E-mail

Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων EasyBike του Δήμου Ιωαννιτών είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων που μπορεί να εξοικειώσει τους πολίτες με την χρήση του ποδηλάτου και να αποτελέσει ένα θαυμάσιο εναλλακτικό μέσο μετακίνησης.


Επιτρέπει την αυτόματη παραλαβή ενός ποδηλάτου, την χρησιμοποίηση του για όσο χρόνο είναι απαραίτητο και στην συνέχεια την επιστροφή του σε οποιονδήποτε σταθμό μίσθωσης. Εκεί με αυτόματο τρόπο ο χρήστης και το ποδήλατο αναγνωρίζονται.

Οι σταθμοί ενοικίασης  είναι τα σημεία αλληλεπίδρασης του κοινού με το σύστημα. Είναι μονίμως δικτυωμένοι μεταξύ τους μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας και φιλοξενούν το λογισμικό του συστήματος αναλαμβάνοντας την διαχείριση των ποδηλάτων.

Το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει εγγεγραμμένους χρήστες με την έκδοση ειδικής προ-πληρωμένης κάρτας.
Οι χρήστες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής τους στο σύστημα προσερχόμενοι στα γραφεία του Δήμου όπου και καταχωρούνται τα στοιχεία τους στο σύστημα. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής τους, οι συνδρομητές παραλαμβάνουν ειδική κάρτα χρήσης του συστήματος (RF-ID card). Η ηλεκτρονική κάρτα μπορεί να «γεμίζει» οποιαδήποτε στιγμή με άυλο χρόνο χρήσης ο οποίος θα καταναλώνεται ανάλογα με την χρήση σύμφωνα με τον τρόπο χρέωσης που ορίζει ο Δήμος.

Με την επιτυχή εγγραφή του στο σύστημα και την έκδοση της κάρτας του, ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί έναν σταθμό μίσθωσης για να παραλάβει ένα ποδήλατο από  τα σημεία μίσθωσης όποτε το επιθυμεί.

 

Άμεση Ενοικίαση


Συνέχισε έτσι και πάμε για Ολυμπιακούς!
Υπολογισμός θερμίδων

Newsletter

Ερωτηματολόγιο

Χρησιμοποιώ ποδήλατο...