Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων

 

Πώς λειτουργεί

Χρήσιμα Links


Υπολογισμός απόστασης

Μετακινήστε τους δείκτες στο χάρτη για να υπολογίσετε την απόσταση και το εκτιμώμενο χρόνο με ποδήλατο

Τεχνικές πληροφορίες για το ποδήλατο PDF Εκτύπωση E-mail


Ακούω τρίξιμο στο σκελετό. Τί μπορεί να συμβαίνει; Τί πρέπει να κάνω;
- Ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από τον μηχανισμό της μεσαίας τριβής (Bottom Bracket), που είναι η πιο συνηθισμένη αιτία θορύβου, ιδιαίτερα σε σκελετούς αλουμινίου. Εμφανίζεται κατά την περιστροφή του δισκοβραχίονα υπό φορτίο και προκαλείται από την τριβή των σπειρωμάτων των ποτηριών της μεσαίας τριβής (Β.Β. set) και του κιβωτίου μεσαίας τριβής (Β.Β. shell). Χρειάζεται λίπανση του σπειρώματος. Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Ο θόρυβος μπορεί να δημιουργείται από χαλαρή συναρμολόγηση ή χαλάρωμα των επιμέρους εξαρτημάτων του πεντάλ ή του δισκοβραχίονα (φύλλα δισκοβραχίονα, κωνικά πεντάλ κ.λ.π.). Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

- Ο σκελετός μπορεί να έχει ραγίσει και ο θόρυβος να προέρχεται από το σημείο του ραγίσματος. Ελέγξτε τον σκελετό και εφόσον υπάρχει πρόβλημα επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Ο θόρυβος μπορεί να προέρχεται από περιφερειακά εξαρτήματα του ποδηλάτου, που βρίσκονται σε άμεση ή έμμεση επαφή με το σκελετό, π.χ. λαιμός σέλλας και σέλλα. Απαιτείται έλεγχος σωστής συναρμολόγησης /σφιξίματος και λίπανση των περιφερειακών εξαρτημάτων. Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κάθε πότε γίνεται συντήρηση των ποδηλάτων του συστήματος ;
Σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τη χρήση του ποδηλάτου απαιτείται έλεγχος των τριβών του ποδηλάτου: ποτήρια πηρουνιού, μεσαία τριβή, εμπρόσθιο και οπίσθιο κέντρο, πεντάλ.

Το πηρούνι του ποδηλάτου παρουσιάζει αστάθεια. Τί να κάνω;
Απαιτείται έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Ο σωστός έλεγχος στα ποτήρια πηρουνιού είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια του αναβάτη. Η χρήση του ποδηλάτου με φθαρμένα ή χαλαρά τα παραπάνω εξαρτήματα είναι επικίνδυνη. Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πως μπορώ να ελέγξω αν τα ποτήρια πηρουνιού είναι σωστά σφιγμένα?
Καθήμενοι στο ποδήλατο (ακίνητοι), κρατήστε πιεσμένη την μανέτα του εμπρόσθιου φρένου και ταυτόχρονα κινήστε το ποδήλατο εμπρός-πίσω. Με το ελεύθερο χέρι σας αγγίξτε το επάνω μέρος των ποτηριών πηρουνιού. Αν αισθανθείτε κάποιου είδους κίνηση (τζόγο) ή/και θόρυβο, απαιτείται άμεσος έλεγχος και συντήρηση. Η χρήση του ποδηλάτου με φθαρμένα ή χαλαρά τα παραπάνω εξαρτήματα καθίσταται επικίνδυνη. Η χρήση του ποδηλάτου με φθαρμένα ή χαλαρά τα παραπάνω εξαρτήματα είναι επικίνδυνη.

Ποιά η διαφορά μεταξύ v-brakes και δισκόφρενων;
Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο. Παραθέτουμε κάποιες βασικές:
- Συνήθως τα δισκόφρενα είναι πιο βαριά, πολύπλοκα, δύσκολα στη ρύθμιση σε σχέση με τα v-brakes.
- Η απόδοση των δισκόφρενων δεν επηρεάζεται από την ακτινολόγηση των τροχών ενώ αντίθετα τα v-brakes είναι ευαίσθητα σε αυτόν τον τομέα.
- Τα δισκόφρενα επηρεάζονται λίγο έως καθόλου από το νερό, τη λάσπη και την σκόνη σε αντίθεση με τα παπουτσάκια των v-brakes, που είναι πιο ευαίσθητα.

Tο οπίσθιο σύστημα ταχυτήτων του ποδηλάτου μου δεν έχει καλή απόδοση. Τί μπορεί να συμβαίνει;
- Δεν έχει γίνει η σωστή ρύθμιση. Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Έχει στραβώσει το σημείο του σκελετού στο οποίο βιδώνει το οπίσθιο ντεραγιέρ (derailleur hanger). Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Τα εξωτερικά και εσωτερικά καλώδια ταχυτήτων είναι πιθανόν να έχουν σκουριάσει, παραμορφωθεί ή καταστραφεί. Επιστρέψτε το ποδήλατο στο σύστημα και επικοινωνήστε άμεσα στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Άμεση Ενοικίαση


Συνέχισε έτσι και πάμε για Ολυμπιακούς!
Υπολογισμός θερμίδων

Newsletter

Ερωτηματολόγιο

Χρησιμοποιώ ποδήλατο...