Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων

 

Πώς λειτουργεί


Υπολογισμός απόστασης

Μετακινήστε τους δείκτες στο χάρτη για να υπολογίσετε την απόσταση και το εκτιμώμενο χρόνο με ποδήλατο

Πώς λειτουργεί PDF Εκτύπωση E-mail

O τρόπος χρήσης του συστήματος είναι:

Ο χρήστης πηγαίνει στον πίνακα διεπαφής και επιλέγει το ποδήλατο που επιθυμεί. Πιέζει το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται κλειδωμένο το ποδήλατο. Στην συνέχεια πλησιάζει την ηλεκτρονική κάρτα του στον ειδικό αναγνώστη και πιστοποιεί την ταυτότητα του. Αυτόματα το σύστημα τον αναγνωρίζει και πιστοποιεί την ταυτότητα του και ο χρήστης απελευθερώνει και παραλαμβάνει ένα ποδήλατο. Παράλληλα παραλαμβάνει και ένα κλειδί που αντιστοιχεί στην κλειδαριά του ποδηλάτου. Με το κλειδί είναι δυνατό το βραχυπρόθεσμο κλείδωμα του ποδηλάτου εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί.

 

Το σύστημα διαθέτει ειδικό ηλεκτρονικό μηχανισμό κλειδώματος - ξεκλειδώματος ανά θέση στάθμευσης ποδηλάτου μετά την ταυτοποίηση του χρήστη. Η πιστοποίηση γίνεται με κάρτα που διαθέτει μοναδικό κωδικό που αναγνωρίζεται μέσω ραδιοκυμάτων - Radio Frequency Identification -διαδικασία που εξασφαλίζει με ασφάλεια την επαλήθευση της ταυτότητας. 

Κατά την επιστροφή του ποδηλάτου σε οποιονδήποτε σταθμό, ο κάτοχος επιλέγει μια κενή θέση και πιέζει το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην θέση. Παρουσιάζει την κάρτα του στον ειδικό αναγνώστη και αυτόματα ανοίγει η κλειδαριά για να υποδεχθεί το ποδήλατο. Ο χρήστης τοποθετεί το  ποδήλατο στην διαθέσιμη θέση στάθμευσης όπου και κλειδώνει αυτόματα. Παράλληλα επιστρέφει και το κλειδί στην ειδική υποδοχή από όπου το παρέλαβε.  Αυτόματα ο σταθμός αναγνωρίζει τον χρήστη και την ταυτότητα του ποδηλάτου που επιστρέφεται και παραλαμβάνεται. Η διάρκεια ενοικίασης υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο.

Σε περίπτωση διαπίστωσης βλάβης στο σύστημα ή σε κάποιο ποδήλατο, θα πρέπει να το αφήσετε σε κάποια θέση και να παραλάβετε κάποιο άλλο. Σε τέτοια περίπτωση παρακαλούμε να μας ενημερώσετε στο τηλέφωνο 2310829729 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Άμεση Ενοικίαση


Συνέχισε έτσι και πάμε για Ολυμπιακούς!
Υπολογισμός θερμίδων

Newsletter

Ερωτηματολόγιο

Χρησιμοποιώ ποδήλατο...